Stage IIIA voorschriften

Geachte dames en heren,

De Europese Unie heeft categorieën opgesteld voor toelaatbare emissies van dieselmotoren die niet voor de weg bestemd zijn, namelijk Stage I, II, IIIA, IIIB en IV. Elke volgende fase omschrijft kleinere hoeveelheden van de 4 volgende milieuverontreinigende stoffen, die worden toegelaten volgens het aantal gram per kilowattuur van de verbindingen die in dieseluitlaatgassen aanwezig zijn. Stroomaggregaten waren oorspronkelijk niet in Stage I en II opgenomen.

  1. NOx Stikstof oxiden: NOx is een bijproduct van de verbranding dat zich in de atmosfeer vermengt om ozon, zure regen en smog te creëren. Het kan onder controle gehouden worden door het verlagen van de verbrandingstemperatuur.
  2. HC Koolwaterstof: hoofdzakelijk onverbrande brandstof, HC draagt bij tot de productie van ozon en smog. HC is een kleiner bestanddeel in dieseluitlaatgassen. Het kan onder controle gehouden worden door de efficiëntie van de verbranding te verbeteren.
  3. CO Koolmonoxide: CO is ook een kleiner bestanddeel van dieseluitlaatgassen. Het wordt onder controle gehouden door de efficiëntie van de verbranding te verbeteren.
  4. Stofdeeltjes: stofdeeltjes bestaan uit roetdeeltjes van onverbrande koolstof in dieseluitlaatgassen. De stofdeeltjes worden onder controle gehouden door de verbrandingstemperatuur te optimaliseren en de efficiëntie van de verbranding te verbeteren.

Op dit ogenblik moeten alle EU draagbare aggregaten van 18 tot 560kVA aan de voorwaarden van Stage IIIA voldoen.

Onder draagbaar aggregaat verstaan we een huuraggregaat of een toestel dat meer dan twee keer per jaar vanuit een gedefinieerde locatie verplaatst wordt.

De emissies van vaste dieselstroomaggregaten, zoals aggregaten die worden gebruikt voor hoofdstroom, piekbewaking, belastingafschakeling en noodstroomvoorziening, worden echter niet door de EU gereglementeerd.

In vele gevallen zullen we merken dat de motoren meer brandstof verbruiken om aan de IIIA voorschriften te voldoen. Er is immers meer energie (of meer brandstof) nodig om de emissies te verbeteren.

Stel gerust vragen indien er iets niet duidelijk is.

Je kan een A3 poster afdrukken door op de afbeelding of op de onderstaande link te klikken.

Klik hier indien je de afbeelding niet kunt zien.

           

05/06/2014