Geachte dames en heren,

De sluiting van kerncentrales Doel 3 en 4 enerzijds en Tihange 2 anderzijds, doet heel wat mensen kopzorgen krijgen over een mogelijke stroomuitval. Daarenboven vrezen veel ondernemers schade bij een stroomonderbreking. Het blijft onduidelijk wat er ons te wachten staat deze winter.

We kunnen wel zeker zijn over de nadelige gevolgen van een stroomuitval: het stilvallen van de productie, de onmogelijkheid om verder diensten te verlenen en in sommige sectoren is er zelfs sprake van milieuschade of veiligheidsrisico’s.  Daarom is het aan te raden om preventief actie te nemen, zoals een noodgenerator aanschaffen.

Een generator koop je niet in vijf minuten. Je moet eerst zorgvuldig afwegen welke toepassingen je wil blijven gebruiken als het licht uitgaat. Om het jou gemakkelijk te maken, stellen wij onze Product Advisor voor.

Met de Product Advisor kan je gemakkelijk zoeken naar het ideale aggregaat op basis van de toepassingen die je wil aansluiten. Deze handige tool toont de stroomaggregaten die genoeg capaciteit hebben om het door u gekozen werk uit te voeren. Test de Product Advisor uit op www.EUROPOWERGenerators.com/productadvisor.

Gebruik van de Product Advisor in een notendop

Aan de linkerzijde kan je kiezen tussen enkele hoofdcategorieën van toepassingen en kan je aanduiden welke specifieke toepassingen je wilt aansluiten op je aggregaat. Staat je toepassing er niet bij? Dan kan je deze toevoegen indien je over het aantal Watt en Volt beschikt. Kies enkel de toepassingen die gelijktijdig op het aggregaat aangesloten worden om te vermijden dat je een aggregaat met overdreven hoog vermogen koopt. Bij elke toepassing kan je het aantal Watt en het aantal stuks veranderen.

Als je dit gedaan hebt, klik je op “Update”. Je krijgt dan een nauwkeurig overzicht van de geschikte stroomaggregaten en hun technische gegevens, zoals kVA en Ampères.

Specifiek voor stroomuitval heeft EUROPOWER twee systemen ter beschikking: een manuele omschakelaar en een systeem voor automatische overname. Wanneer de stroom uitvalt, moet je bij het manuele systeem de 1-0-2 schakelaar in de juiste stand zetten en gewoon de generator starten. Als er terug elektriciteit beschikbaar is volstaat het om de schakelaar terug in de net stand te zetten en de generator uit te schakelen. Indien je een systeem met automatische overname verkiest, wordt het aggregaat automatisch ingeschakeld van zodra de stroom uitvalt. Wanneer het net terugkeert, zal het aggregaat automatisch uitschakelen na een afkoelperiode van enkele minuten.

Uiteraard zijn we bij EUROPOWER steeds beschikbaar voor gedetailleerde informatie en deskundige advies.
Contacteer ons op kva@europowergenerators.com of bel ons op 011/58 61 61.

Met vriendelijke groeten

Het EUROPOWER-team

         

03/11/2014