Geachte dames en heren,

De vrolijkste/gekste/leukste tijd van het jaar is weer in zicht: het is bijna carnaval. Tegenwoordig zijn de meeste praalwagens voorzien van een indrukwekkende licht- en geluidsinstallatie. Om dit alles van stroom te voorzien, wordt gebruikt gemaakt van een stroomaggregaat.

Als producent en verdeler van deze aggregaten geven we je graag enkele tips mee om het aggregaat in alle veiligheid te gebruiken.

  1. Lees zorgvuldig de handleiding van het gebruikte aggregaat om de algemene veiligheid te waarborgen.
  2. Plaats het aggregaat op een horizontaal oppervlak. Zorg altijd dat kinderen en dieren zich op een veilige afstand van het werkende aggregaat bevinden. Zo voorkom je verbranding of enig ander letsel.
  3. Alle uitlaatgassen zijn giftig. Gebruik het aggregaat daarom nooit in een gesloten of onvoldoende geventileerde ruimte.
  4. Houd het aggregaat droog. Zorg dus ook dat je het niet bedient met natte handen.
  5. Voorkom brandwonden door de gebruiker erop te wijzen dat de uitlaat zowel tijdens als een tijdje na het gebruik zeer heet kan zijn (+240°C). Houd ook ontvlambare stoffen op een veilige afstand.
  6. Vul de brandstof enkel bij nadat de motor is stilgelegd en zorg voor voldoende ventilatie. Rook nooit in de nabijheid van het aggregaat. Gemorste brandstof dient onmiddellijk te worden opgeveegd zodat deze geen vuur kan vatten. De brandstof mag enkel worden vervoerd in een goed afsluitbare jerrycan.
  7. De aanwezigheid van een gebruiksklaar brandblusapparaat met ABC-poeder is essentieel. Blus in eerste instantie nooit met water.
  8. De correcte aarding van het aggregaat tijdens een mobiele toepassing is moeilijk. Er wordt aangeraden om het aggregaat uit te rusten met een isolatiebewakingstoestel (IB) om personen te beschermen tegen indirecte aanraking van delen die onder spanning staan.
  9. Schakel steeds eerst de belastingen uit vooraleer de motor wordt stilgelegd.
  10. Voer nooit werkzaamheden uit op een aggregaat in werking.

     Met vriendelijke groeten,

     Het EUROPOWER-team

               

07/01/2016