Beste

Doordat de kerncentrales Doel 1, 2 en 4 en Tihange 1, 2 en 3 voor langere tijd niet beschikbaar gaan zijn, zal er in november slechts 1 van de 7 kernreactoren functioneren. Dit maakt heel wat mensen bezorgd over een mogelijke stroomuitval. Daarenboven vrezen veel ondernemers schade bij een stroomonderbreking. Het blijft onduidelijk wat ons te wachten staat deze winter.

Stroomuitval kan zeker nadelige gevolgen hebben zoals het stilvallen van de productie, de onmogelijkheid om verder diensten te verlenen en in sommige sectoren is er zelfs sprake van milieuschade of veiligheidsrisico’s.  Daarom is het aan te raden om preventief actie te nemen: een noodaggregaat aanschaffen is het overwegen waard.

De twee systemen van EUROPOWER

Specifiek voor stroomuitval heeft EUROPOWER twee systemen ter beschikking: een manuele omschakelaar en een systeem voor automatische overname. 

Wanneer de stroom uitvalt, moet je bij het manuele systeem de “net-0-aggregaat”-schakelaar in de juiste stand zetten en gewoon het aggregaat starten. Als er terug elektriciteit van het net beschikbaar is volstaat het om de schakelaar terug in de “net”-stand te zetten en het aggregaat uit te schakelen.

Indien je een systeem met automatische overname verkiest, wordt het aggregaat, zodra de stroom uitvalt, automatisch gestart en na ongeveer 45 seconden automatisch ingeschakeld. Wanneer het net terugkeert, zal het aggregaat automatisch uitschakelen na een afkoelperiode van enkele minuten.

Uiteraard zijn we bij EUROPOWER steeds beschikbaar voor gedetailleerde informatie en deskundig advies.

Contacteer ons op kva@europowergenerators.com of bel ons op 011/58 61 61.

Met vriendelijke groeten

Het EUROPOWER-team

       

16/10/2018